Deurbeslag jaren30 in nikkel, matnikkel, ongelakt messing, messing verouderd en gietijzer, met ebbenhout of bakeliet.
Onze deurklinken, handgrepen, toiletsloten, espagnoletten, raamuitzetters zijn direct uit voorraad leverbaar.
Home    Diversen
Diversen

toiletrolhouder antiek

Diversen

Bij retro-deurbeslag worden ook een aantal producten geproduceerd die niet echt in een hokje te plaatsen zijn vandaar deze pagina diversen. Hier vindt U toiletrolhouders, keukenrolhouders, plankdragers, deurstoppers, deurspionnen, kleine slotjes en de zeer mooi uitgevoerde replica van een stierenkop in gietijzer die werd gebruikt op hakblokken uit de 19e eeuw, deze laatste kan op zeer veel plekken worden toegepast als decoratie.

In de Winkel kunt U terecht voor gedegen advies van deskundige, die U alles kunnen vertellen over welk type deurbeslag het best in Uw huis past, maar U kunt ook terecht wanneer u op zoek bent naar antieke en brocante snuisterijen.

U vindt hiervan een impressie op de website van “De Galanterie”. U vindt bij ons aardewerk, linnengoed, glaswerk, bestek, keukengerei enz.

aardewerk

Vroeger had men nog geen gewone potten en pannen, maar werden deze voornamelijk gemaakt van klei uit de dichtstbijzijnde rivier. De potten, voorraadpotten en pannen werden ter plekke gemaakt, gedroogd en in kleine veldovens gebakken. Hierdoor is er een grote variëteit aan kleur, vorm en grootte. Wij hebben een grote keuze in dit gebruiksaardewerk uit diverse landen, maar Frans aardewerk heeft de voorkeur.

Linnen

Diverse oude mangeldoeken en theedoeken uit grootmoeders linnenkast. De meeste zijn nog nooit gebruikt, maar werden bewaard als reserve voor als de oude kapot gingen. Door de sterke kwaliteit gebeurde dit niet en gingen ze een heel huwelijksleven mee. De theedoeken zijn over het algemeen langwerpig en kunnen naast theedoek ook prachtig worden gebruikt als loper. De vierkante exemplaren worden ook veel verkocht als servet en staan prachtig in een leef keuken.

De mangeldoeken waren vroeger bestemd om de was te beschermen tijdens het mangelen. De doeken zijn van prachtig linnen en doen tegenwoordig dienst als tafelkleed, maar je kunt er natuurlijk ook gordijnen van maken.

In ons assortiment

Klik op onderstaande links of in het menu voor alle leverbare uitvoeringen.