Deurbeslag jaren30 in nikkel, matnikkel, ongelakt messing, messing verouderd en gietijzer, met ebbenhout of bakeliet.
Onze deurklinken, handgrepen, toiletsloten, espagnoletten, raamuitzetters zijn direct uit voorraad leverbaar.
Haardbenodigdheden

haardbenodigdheden antiek

Haardbenodigdheden

De haardschermen, haardstellen en vuurbokken in ons assortiment zijn handgemaakte replica’s van oude modellen en niet van antiek te onderscheiden.

Dit initiatief is begonnen omdat er op het gebied van haardschermen, pook, schep, tang en vuurbokken niet echt fraaie replica’s op de markt zijn. Al deze producten worden exact gemaakt zoals deze vroeger werden vervaardigd.

Een haardscherm dient ter bescherming van uw vloer en meubels voor in het rond spattende vonken. De tang, pook en schep zijn handig om het vuur in goede banen te leiden en de haard weer asvrij te maken. Op de vuurbokken kunt U de houtblokken stapelen zodat er zuurstof onder het vuur komt en er een betere trek ontstaat.

De open haard als sfeermaker

Tegenwoordig wordt de antieke schouw meer gezien als een luxe artikel en dient de open haard meer als sfeermaker. De antieke schouw is momenteel door de komst van modernere warmtebronnen in veel gevallen niet meer de belangrijkste warmtebron in de woning. Een antieke schouw zal nooit overeenkomen met de efficiëntie van een kachel, maar als sfeermaker een echte must in Uw huis.

Bezichtig de haardbenodigdheden

Al onze haardbenodigdheden zijn uit voorraad leverbaar en te bezichtigen in onze winkel “De Galanterie” in Nieuwersluis.

Het ontwikkelingsproces gaat bij ons ook door, want momenteel zijn wij bezig met het ontwikkelen van een 3 -slag haardscherm met een hoogte van 80cm. Dit exemplaar hopen wij spoedig aan ons assortiment toe te voegen.

Klik op onderstaande links of in het menu voor alle leverbare uitvoeringen.