Deurbeslag jaren30 in nikkel, matnikkel, ongelakt messing, messing verouderd en gietijzer, met ebbenhout of bakeliet.
Onze deurklinken, handgrepen, toiletsloten, espagnoletten, raamuitzetters zijn direct uit voorraad leverbaar.
Home    Roosters
Roosters

ventilatierooster antiek

Roosters

Ons ruime assortiment deurbeslag met de authentieke uitstraling wordt geheel in eigen beheer op ambachtelijke wijze geproduceerd. Naast de vele modellen deurklinken, handgrepen, toiletsloten, kastknoppen, raamuitzetters, espagnoletten, voordeurknoppen, trapleuninghouders, brievenbussen, trekbellen enz. alle unieke replica’s van oude en antieke modellen uit de periode 1890 tot 1940, hebben wij ook nog wat aanverwante artikelen aan ons assortiment toegevoegd.

Exacte replica's roosters

Tot dit assortiment behoort ook een rooster. Dit rooster ook wel luchtrooster of ventilatierooster genoemd is vervaardigd van gietijzer. Zoals al onze andere artikelen in ons assortiment is dit ook een exacte replica van een oud model. Dit rooster kunt U zowel binnen- als buitenshuis toepassen.

Roosters en oxidatie

Gietijzeren producten hebben de eigenschap dat bij aanraking van vocht het gietijzer kan gaan oxideren. Dit is geen probleem voor deze producten, oxidatie maakt het gietijzer alleen maar sterker en na verloop van tijd wordt de oxidatie vanzelf minder. Wilt U compleet af van oxidatie, dan dient U het product te beschermen met een verf of lak. Wilt U de authentieke uitstraling van het product behouden, dan kunt u ook het product behandelen met vaselinespray. De uitstraling blijft dan veel authentieker dan door deze te lakken of schilderen. U dient dit proces wel geregeld te herhalen om roestvorming te voorkomen.

Dit sierlijke ventilatierooster kan gebruikt worden voor een luchtafvoer met een diameter tot 200 mm. Op dit moment hebben wij alleen een ventilatierooster voor een diameter van 200 mm, op zeer korte termijn verwachten wij ook de 150 mm variant.

Klik op onderstaande link voor een detailfoto en technische tekening: