Deurbeslag jaren30 in nikkel, matnikkel, ongelakt messing, messing verouderd en gietijzer, met ebbenhout of bakeliet.
Onze deurklinken, handgrepen, toiletsloten, espagnoletten, raamuitzetters zijn direct uit voorraad leverbaar.
Trapleuninghouders

trapleunighouder jaren 30

Trapleuninghouders

Trapleuninghouders of trapleuningdragers voor zowel ronde of vlakke trapleuningen en sleutelgatprofiel trapleuningen zijn leverbaar in de volgende materialen: messing vernikkeld (zoals origineel werd toegepast glanzend), messing verouderd (met oud patina bronskleurig), ongelakt messing, matnikkel (geborsteld nikkel), en gietijzer.

Een trapleuning is een stevige leuning waaraan men met een hand stabiliteit kan vinden wanneer men een trap betreed. De leuning voorkomt zo dat men zich bezeert of blesseert door een val en biedt de mogelijkheid het lopen met de arm te ondersteunen.

De montage van een trapleuninghouder

Een trapleuning is vaak aan de aangrenzende wand bevestigd. De trapleuninghouders worden vaak op een smetplank geschroefd en deze smetplank wordt tegen de muur bevestigd. Een smetplank is een plank waarop de leuning d.m.v. leuningdrager gemonteerd wordt. De smetplank voorkomt het vuil worden van de muur. Gemiddeld wordt er na iedere 80cm een trapleuninghouder ook wel trapleuningdrager geplaatst.

U kunt onze trapleuninghouders met een diameter van 40mm ook uitstekend gebruiken als gordijnroede of als handdoekrek. Tussen de twee eindstukken kunt U iedere gewenste maat leuning, roede plaatsen mits deze een diameter heeft van 40mm. Wanneer u een grote afstand dient te overbruggen kunt u de twee eindstukken combineren met een of meerdere tussen houders.

De trapleuninghouders hebben wij met een hol en vlak zadel voor zowel ronde als vlakke trapleuningen.

Het assortiment trapleuninghouders

Wij verkopen alleen exacte replica’s van authentieke modellen.

Al het beslag wordt geleverd met bijpassende schroeven.

Klik op onderstaande link of in het menu voor alle leverbare uitvoeringen.