Toiletsloten

Vrij-bezet en toiletsloten

In oude panden komt men ze vaak tegen, de vrij en bezet sluitingen op de WC deuren, nostalgisch maar ook zeer praktisch; zo kunt U zonder de deur aan te raken toch zien of de WC al dan niet vrij is. Voor iedere toilet- of badkamerdeur naar buiten of naar binnen openend hebben wij de juiste oplossing in nostalgisch toilet-deurbeslag, waaronder de nostalgische vrij en bezet sluiting met overslag.

Waarom vrij en bezet bij ons bestellen?

Wij onderscheiden ons door deze exact na te maken met een verend stukje metaal, waardoor de beweging van de hevel wat mooier loopt. Dit zorgt ervoor dat deze niet zomaar in het slot kan vallen.

De vrij-bezet sluitingen met overslag zijn er in 2 maten. Waardoor we voor de meeste paneeldeuren de juiste oplossing hebben. Daarbij kunnen wij deze vrij-bezet sluitingen in meerdere talen leveren, namelijk in het Nederlands: vrij en bezet, Engels: vacant-engaged, Duits: frei-besetzt en Franstalig: libre-occupé.

Toiletstiften

Tevens hebben wij toiletstiften in ons assortiment, zowel met VRIJ-BEZET aanduiding als zonder vrij-bezet aanduiding. Deze kunnen geplaatst worden in een deur waarvan het slot onder de deurklink komt (Badkamer/WC-insteekslot). Deze wordt bediend met een 8mm stift.

Materiaal

De vrij-bezet plaatjes zijn bij ons altijd geëmailleerd op metaal en op authentieke wijze gemaakt.

Toiletsloten en vrij-bezet varianten

Toiletsloten en vrij en bezet zijn er in messing vernikkeld (zoals origineel werd toegepast glanzend), messing verouderd (met oud patina bronskleurig), ongelakt messing, matnikkel (geborsteld nikkel) en messing poedercoat (zwart).

Maar natuurlijk kunt u ook kiezen voor het authentieke toilethaakje.

Al het beslag wordt geleverd met bijpassende schroeven.