Voordeurbeslag

Voordeurbeslag

Voordeurknoppen, deurgrepen, trekbelsets, beldrukkers, cilinderrozetten, veiligheidsbeslag, briefplaten, brievenbussen, deurklinken en enkele klinken in diverse stijlen uit de periode 1890 tot 1935.

De voordeur de entree van uw huis werd in de periode 1890-1940 altijd voorzien van voordeurbeslag bijpassend bij de stijl van het huis. Vaak is er in de loop der jaren aan het voordeurbeslag het één en ander veranderd zoals sloten, knoppen en brievenbussen daarbij is vaak de functionaliteit belangrijker bevonden dan de stijl van het voordeurbeslag.

Antiek voordeurbeslag

Wij hebben de oplossing in huis om uw voordeur weer te voorzien van het juiste deurbeslag in de juiste stijl, het voordeurbeslag werd in de periode 1890-1940 merendeels vervaardigd uit ongelakt messing en is in de loop der jaren bronskleurig geworden door het oxideren van het messing. Wij hebben beide varianten: messing ongelakt en bronskleurig (messing verouderd) maar ook wanneer de voordeur wat lichter van kleur is en daar het messing of het verouderde messing wat zwaar op de hand ligt verkopen wij ook de glanzend nikkelen versie en de mat nikkelen versie. Bij ons assortiment brievenbussen hebben wij de oude modellen vergroot tot de vereiste klep-maat voor de poststukken voor de huidige tijd.

Voordeurbeslag accessoires

Wij hebben ook veiligheidsrozetten in ons assortiment opgenomen om u een totaalpakket voor Uw voordeur te kunnen bieden. Wij hebben deze veiligheidsrozetten met een SKG politiekeurmerk en een voordeligere variant uit eigen beheer zonder keurmerk met dezelfde eigenschappen. Ook hebben wij de SKG antikerntrek veiligheidsrozetten in ons assortiment. Een bel mag bij het voordeurbeslag natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben diverse modellen beldrukkers, maar natuurlijk ook de authentieke trekbellen. De trekbellen hebben wij in meerdere varianten en de onderdelen zijn ook los te verkrijgen om op die manier Uw oude trekbelset weer compleet te maken.

Leverbare varianten van voordeurbeslag

Voordeurbeslag leverbaar in de varianten: gietijzer, messing vernikkeld, messing verouderd (met oud patina bronskleurig), ongelakt messing en matnikkel (geborsteld nikkel).

Voordeurbeslag is direct online te bestellen
Al het beslag wordt geleverd met bijpassende schroeven.

Voordeurbeslag is weer helemaal terug

Waar zijn toch die prachtige voordeurklinken gebleven? Waarom moest ineens alles functioneel, waardoor deuren en huizen zoveel uitstraling en grandeur verloren? Gelukkig en met dank aan Retro Deurbeslag kan de voordeur weer in ere hersteld worden. Voordeurbeslag gaf vroeger extra uitstraling aan elke voordeur en dus aan elk huis. Vanaf 1940 is er echter heel veel veranderd en werd er meer en meer plaats ingeruimd voor grotere brievenbussen, veiligere sloten en degelijke knoppen. Functionaliteit kreeg vanaf toen nadrukkelijk voorrang boven het meer stijlvolle beslag. Tegenwoordig is het echter prima mogelijk om de voordeur weer in ere te herstellen en van jaren 30 voordeurbeslag te voorzien passend bij de stijl en uitstraling van het huis.

Voordeurbeslag van messing

Tot 1940 bestond beslag voor de voordeur vooral uit ongelakte messing. Vaak kreeg voordeurbeslag messing met de tijd een bronzen kleur vanwege de oxidatie van messing. Juist die varianten zijn weer helemaal hip tegenwoordig. Voordeuren dus van ongelakte messing (de verouderde messing uitvoering) en voor de lichtere voordeuren de nikkelen, glanzende uitvoering en ook de mat nikkelen uitvoering. Ook beschikbaar binnen onze webshop is zwart voordeurbeslag, deurbeslag uit de jaren 30 dus en voordeurbeslag dat van elke voordeur meteen ook een fraaie voordeur maakte. Voordeurbeslag in de kleur zwart en messing bepaalden het gezicht en mede de uitstraling van elk huis. Tot het moment dat de brievenbussen vergroot moesten worden én de deuren veilig. De uitstraling van een voordeur werd ineens veel minder belangrijk, als het allemaal maar functioneel was. Dit ging nadrukkelijk ten koste van het uiterlijk van de voordeur, toch altijd een soort van visitekaartje van een huis tot dat moment.

Voordeurbeslag uit de jaren 30

Er is voor elke stijlperiode een prachtige lijn voor deuren en ramen beschikbaar. Prachtig is ook dat alles door Retro Deurbeslag volledig in eigen beheer wordt geproduceerd. Daardoor kan het de consument tegen zeer scherpe prijzen geleverd worden. Zelfs de oude manier van het in zand gieten van de deurbeslagen wordt bij retro-deurbeslag in ere hersteld. Daarmee keert een heus ambacht terug in ons land. Kortom, met deurbeslag van gietijzer, messing vernikkeld, messing verouderd, ongelakte messing en matnikkel wordt de voordeur van vroeger in ere hersteld. Bij de verschillende producten worden uiteraard ook bijpassende schroeven geleverd. De geleverde producten zijn eenvoudig zelf te monteren.

Deurbeslag voor de buitendeur

Voor de buitendeur is gelukkig weer prachtig beslag beschikbaar. Meteen zal de deur een metamorfose ondergaan en er simpelweg veel fraaier uitzien. Van deurknoppen tot rozetten en brievenbussen, de webwinkel van Retro-Deurbeslag biedt het allemaal. Uiteraard is het antiek deurbeslag voor de voordeur aangepast aan de wensen van de moderne tijd. Bij de brievenbussen betekent dit bijvoorbeeld dat de klep is afgestemd aan de grootte van de pakketten die tegenwoordig verstuurd worden. Ook de trekbel kan gelukkig weer in ere hersteld worden en is zelfs per onderdeel te bestellen. Ook deurbeslag voor de voordeur uit de jaren 30 in de vorm van de bekende beldrukker en de imposante deurkloppers mogen en kunnen weer én geven een upgrade aan werkelijk elke voordeur.

Retro deurbeslag voor de voordeur van uw woning

Met deurbeslag voor de buitendeur alleen ben je er natuurlijk niet, en dus zijn er ook talloze accessoires beschikbaar. Wat te denken van veiligheidsrozetten met en zonder politiekeurmerk, in de wat duurdere en goedkopere uitvoering dus. En wat te denken van SKG antikerntrek veiligheidsrozetten en de onmisbare deurbellen. Mooi zijn zeker de authentieke trekbellen waarvan ook de onderdelen los verkrijgbaar zijn om ook de oude trekbelset weer compleet te hebben en in ere te herstellen. Behalve beslag voor de voordeur biedt retro-deurbeslag, dé webwinkel boor hang- en sluitwerk uit de periode van 1890 tot 1940, nog veel meer producten in de lijn van deurbeslag. Wat te denken van deurkrukken, raambeslag, espagnoletsluitingen, toiletsluitingen vrij en bezet, keukenkastbeslag en nog heel veel meer. Met deze producten geeft u eigenlijk alles meteen meer uitstraling en meer waarde. Niet alles was vroeger beter, het gebruikte beslag voor ramen en deuren was dat nadrukkelijk wel. Of beter: het was veel mooier.

Antiek deurbeslag voor de voordeur

Er werd ‘vroeger’ ook veel aandacht geschonken aan de huisnummers naast de voordeur, ook dat diende de afgelopen jaren alleen het doel: laten weten wat het huisnummer is. De mate van uitstraling en de drang naar traditie telden niet meer mee. Gelukkig heeft Retro Deurbeslag wél de nummers van vroeger weer beschikbaar, net als de authentieke deurklinken van vroeger tijden. Toen je nog écht een klink in je hand had. Ook die zo bekende enkele deurklinken voor de binnenzijde van de voordeur mogen weer en zijn gelukkig weer volop beschikbaar.

Hét assortiment van Retro-Deurbeslag

Het door retro-deurbeslag.nl aangeboden deurbeslag is van hoogwaardige messing of van gietijzeren materiaal. Messing kan worden voorzien van nikkel en is prima te combineren met ebbenhout of bakeliet. Omdat het messing deurbeslag niet gelakt is, ontstaat heel snel die gewenste verouderde uitstraling. In de collectie deurklinken nemen de al verouderde (in antiek messing) en de geborstelde, matnikkelen variant een prominente plaats in. Het mag dus gelukkig weer, traditioneel beslag voor deuren. Gelukkig maar, want hoewel zoals gesteld niet bepaald alles vroeger beter was en de tijd niet stil heeft gegaan, is het goed te constateren dat traditie het wat betreft deurbeslag weer te gaan winnen van enkel functionaliteit. Het zal bij veel huizen voor veel meer uitstraling zorgen. En het is nog functioneel ook.