Voordeurbeslag

Voordeurbeslag is weer helemaal terug

Waar zijn toch die prachtige voordeurklinken gebleven? Waarom moest ineens alles functioneel, waardoor deuren en huizen zoveel uitstraling en grandeur verloren? Voordeurbeslag gaf vroeger extra uitstraling aan elke voordeur en dus aan elk huis. Vanaf 1940 is er echter heel veel veranderd en werd er meer en meer plaats ingeruimd voor grotere brievenbussen, veiligere sloten en degelijke knoppen. Functionaliteit kreeg vanaf toen nadrukkelijk voorrang boven het meer stijlvolle beslag. Tegenwoordig is het echter prima mogelijk om de voordeur weer van jaren 30 voordeurbeslag te voorzien, in de stijl van het huis. Met dank aan Retro-Deurbeslag kan uw voordeur weer pronken!

Voordeurbeslag van messing

Tot 1940 was het beslag voor de voordeur meestal gemaakt van ongelakt messing. Vaak kreeg het messing voordeurbeslag in de loop der tijd een bronzen kleur vanwege de oxidatie van messing. Juist die varianten zijn weer helemaal hip tegenwoordig. Voordeuren dus met beslag van ongelakt messing (de verouderde messing uitvoering), en voor de lichtere voordeuren de nikkelen -glanzende uitvoering, of de mat-nikkelen uitvoering. Daarnaast vind u in onze webshop ons assortiment zwart voordeurbeslag. Deurbeslag uit de jaren 30, dat van elke voordeur een fraaie voordeur maakt, en weer het "visitekaartje" van uw huis wordt!

Voordeurbeslag uit de jaren 30

Er is voor elke stijlperiode een prachtige lijn beslag voor deuren en ramen beschikbaar. Groot voordeel is dat alles door Retro-Deurbeslag volledig in eigen beheer wordt geproduceerd. Daardoor kunnen wij tegen zeer scherpe prijzen leveren. Produktie verloopt zoals vroeger, het deurbeslag wordt in zandvormen gegoten. Daarmee keert een heus ambacht terug in ons land. Bij alle producten worden uiteraard ook bijpassende schroeven geleverd. De geleverde producten zijn eenvoudig zelf te monteren, en waar nodig wordt een montage handleiding meegestuurd.

Deurbeslag voor de buitendeur

Voor de buitendeur is gelukkig weer prachtig beslag beschikbaar. Meteen zal de deur een metamorfose ondergaan en er simpelweg veel fraaier uitzien. Van deurknoppen tot rozetten en brievenbussen, de webwinkel van Retro-Deurbeslag biedt het allemaal. Uiteraard is het antiek deurbeslag voor de voordeur aangepast aan de wensen van de moderne tijd. Bij de brievenbussen betekent dit bijvoorbeeld dat de klep is afgestemd aan de grootte van de pakketten die tegenwoordig verstuurd worden. Deurbeslag voor de voordeur uit de jaren 30 zoals de trekbel, of de bekende beldrukker, maar ook de imposante deurkloppers mogen en kunnen weer en geven een upgrade aan werkelijk elke voordeur.

Retro deurbeslag voor de voordeur van uw woning

Met deurbeslag voor de buitendeur alleen ben je er natuurlijk niet, en dus zijn er ook talloze accessoires beschikbaar. Wat te denken van veiligheidsrozetten met en zonder politiekeurmerk, in de wat duurdere en goedkopere uitvoering dus, daarnaast hebben wij SKG antikerntrek veiligheidsrozetten en de onmisbare deurbellen in ons assortiment. Mooi zijn zeker de authentieke trekbellen waarvan ook de onderdelen los verkrijgbaar zijn om uw oude trekbelset weer compleet te maken en in ere te herstellen. Behalve beslag voor de voordeur biedt retro-deurbeslag, dé webwinkel voor hang- en sluitwerk uit de periode van 1890 tot 1940, nog veel meer producten in de lijn van deurbeslag. Wat te denken van deurkrukken, raambeslag, espagnoletsluitingen, toiletsluitingen vrij en bezet, keukenkastbeslag en nog heel veel meer. Met deze producten geeft u eigenlijk alles meteen meer uitstraling en meerwaarde. Niet alles was vroeger beter, het toegepaste beslag voor ramen en deuren was dat nadrukkelijk wel, het was echt veel mooier.

Antiek deurbeslag voor de voordeur

Er werd vroeger ook veel aandacht geschonken aan de huisnummers naast de voordeur, ook dat diende de afgelopen jaren alleen het doel: laten weten wat het huisnummer is. De mate van uitstraling en de drang naar traditie telden niet meer mee. Gelukkig heeft Retro-Deurbeslag wel de nummers van vroeger weer beschikbaar, net als de authentieke deurklinken van vroeger tijden. Toen je nog echt een klink in je hand had. Ook de enkele deurklinken voor de binnenzijde van de voordeur zijn bij ons in vele soorten beschikbaar.

Het assortiment van Retro-Deurbeslag

Het door retro-deurbeslag.nl aangeboden deurbeslag is van hoogwaardig messing of van gietijzeren materiaal. Messing kan worden voorzien van nikkel en is prima te combineren met ebbenhout of bakeliet. Omdat het messing deurbeslag niet gelakt is, ontstaat heel snel die gewenste verouderde uitstraling. In de collectie deurklinken nemen de al verouderde (in antiek messing) en de geborstelde, matnikkelen variant een prominente plaats in. Het mag dus gelukkig weer, traditioneel beslag voor deuren. Gelukkig maar, want hoewel zoals gesteld niet bepaald alles vroeger beter was en de tijd niet stil heeft gestaan, is het goed te constateren dat traditie het wat betreft deurbeslag weer gaat winnen van enkel functionaliteit. Het zal bij veel huizen voor veel meer uitstraling zorgen. En het is nog functioneel ook!